HIGH RACER Holder all time one hour world record
is leeg
Facebook
 

Bram Moens neemt het solo op tegen profploegen tijdens Pro-Tour

19 juni 2005Naar boven
Bram Moens neemt het solo op tegen profploegen tijdens Pro-TourVoorafgegaan aan de ploegentijdritten van de UCI ProTour wedstrijden te Eindhoven, heeft Bram Moens het solo opgenomen tegen de zesmansformaties van 's werelds beste wielrenners. Aan de ProTour wedstrijden mogen de de twintig beste ploegen van de wereld deelnemen (ondermeer Rabobank, Fassa Bortolo, Gerolsteiner, Credit Agricole, T-Mobile Team, Discovery Cycling Team). Het evenement vond plaats op 19 juni en wordt beschouwd als de laatste test vóór de Tour de France.

Bram zat met zijn 57 minuten in de middenmoot van het klassement. Hiermee liet hij vele professionele wielerploegen achter zich! Zeer opmerkelijk, want niet alleen is Bram met zijn bijna 50 jaar ruim twee maal zo oud dan de meeste professionele deelnemers, ook heeft hij niet in een ploeg gereden, zodat hij niet kon profiteren van 10 tot 15 procent meer snelheid. De gereden afstand was 48 km. Bram reed gemiddeld 50,52 km per uur.

Bram nam deel met zijn M5 Carbon Low Racer. Wanneer de profs gebruik zouden maken van deze recordmachine zouden er snelheden van 60 km/uur of meer worden gehaald bij een tijdrit als deze. Toch mooi dat de UCI de kans bood om het potentieel van de ligfiets te laten zien. Hopelijk zijn er in de toekomst vaker mogelijkheden om de ligfiets te combineren met UCI evenementen.

Aan de Pro-Tour deed ook een aantal bedrijfsploegen mee. Bram bleek solo tien minuten sneller dan de snelste ploeg. Op de losse deelnemers pakte Bram ruim acht minuten. Overigens waren deze losse deelnemers niet bepaald recreatieve fietsers: deelname was pas mogelijk als je kon aantonen tenminste 45 km/uur te kunnen halen.
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie op deze site.© Copyright 2003 - 2023 M5 Ligfietsen / Vipers
Nieuws
Video
Modellen
M5 Lightweight bike parts
Carbon Specials
M5 Specials
Overige producten
Dealers
Waarom een M5
Wedstrijden en records
Onze klanten
Contact
Minimal Bike
2-SPOKE
Bram Moens
 Records
 Doe mee!
 EK Oostenrijk
 Battle Mountain supersprint
 Pro-Tour
 Cycle Vision 2004
 Cycle Vision 2003
 Classique Genevoise
 Suzuka Race
 Paaszondag Assen 2004
 1e en 2e plaats Annecy